Nähtävyyksiä Suomessa

Nähtävyyksiä Suomessa riittää, vaikka maamme onkin melko pieni moneen muuhun maahan verrattuna. Suomessa on upeita kohteita, joissa kannattaa käydä ehdottomasti kesällä. Maastamme löytyy lisäksi kauniita kohteita talvea varten. Lappi on matkailijoiden suosiossa ja siellä riittääkin upeita luontomaisemia ja urheilumahdollisuuksia. Kotimaan nähtävyydet ovat usein aliarvostettuja ja moni haluaa lähteä nähtävyyksiä katselemaan maamme ulkopuolelle. Kerromme nyt, millaisia kohteita Suomesta löytyy.

Nähtävyyksiä Suomessa pääkaupunkiseudulla

Helsingissäkin riittää nähtävää jokaiselle ja moneksi päiväksi, kuten riittää nähtävyyksiä Itä-Suomessa. Allas Sea Pool on yksi suosituimpia kohteita. Siellä pääsee uimaan, saunomaan, syömään ja muun muassa harrastamaan saunajoogaa. Sieltä löytyy lisäksi talvisauna, ulkoterassi ja villiyrttisauna. Allas Sea Pool sijaitsee Helsingissä, aivan meren rannalla, tarkemmin sanoen Katajanokalla. Se on auki ympäri vuoden.

Helsingissä voi piipahtaa myös Suomen kansallismuseossa. Siellä voi tutustua suomalaisten elämään aina esihistoriallisilta ajoilta lähtien. Museossa on kuusi erilaista museo-osastoa, joissa jokaisessa on erilainen näyttely. Museo avautui yleisölle vuonna 1916. Sieltä löytyy myös lapsille tarkoitettu interaktiivinen näyttely. Sen avulla lapset voivat tutustua Suomen historiaan aivan konkreettisesti. Se sijaitsee museon kolmannessa kerroksessa.

Nähtävyyksiä Itä-Suomessa

Suosittuja nähtävyyksiä Suomessa ja nimenomaan Itä-Suomessa on lukuisia. Jokainen suomalainen on varmasti vähintäänkin kuullut joskus puhuttavan Olavinlinnasta. Se on Savonlinnassa sijaitseva linna. Se on rakennettu veden ympäröimälle kalliosaarelle. Linnasta on käytetty myös nimityksiä Savon linna ja Uusilinna. Linna valmistui vuonna 1485. Linnaa rakennettiin yhteensä 10 vuoden ajan. Linnaa rakensivat lähiseudun väki. Näin he kuittasivat verovelkansa.

Luonnosta pitäville nähtävyyksiä Suomessa löytyy runsaasti. Yksi loistava käyntikohde on Kolin kansallispuisto. Suomen tunnetuimpana kansallismaisemana tunnettu kansallispuisto on paikka, joka tarjoaa upeat näkymät Pielisen yli. Tämä suosittu kansallispuisto on toiminut innoittajana monille kuuluisille taiteilijoille. Taiteilijoiden lisäksi puisto houkuttelee myös vaeltajia puoleensa. Muun muassa Eero Järnefelt ja Jean Sibelius olivat puiston ahkeria kävijöitä.

Tampereen nähtävyydet

Tampereen ehkä suosituin nähtävyys on tietenkin huvipuisto Särkänniemi. Useat suomalaiset ovat vierailleet siellä jopa useita kertoja. Näsinneula on Särkänniemen paras näköalapaikka. Sieltä näkee koko Tampereen ja siellä pääsee myös ruokailemaan parissakin eri ravintolassa. Näsinneulassa on myös planetaario, jossa esitetään tähtitieteeseen liittyviä esityksiä säännöllisesti. Hissillä pääsee Näsinneulan huipulle, ja matkalla voi merkitä ylös, vaikkapa kenonumerot. Alhaalla on matkamuistomyymälä.

Tampereella voi käydä ihastelemassa myös Tampereen tuomiokirkkoa, Museokeskus Vabriikkia, Muumimuseota ja Pyynikin harjua. Pyynikinharjulta on upeat näköalat Tampereen ylle. Myös Koveron perinnetila on matkailijoiden suosiossa. Siellä voi tutustua vuosisadan alkupuolen elämään. Jos Repoveden kansallispuisto ei houkuttele, voi Tampereella tehdä päiväretken Kintulammille.

Nähtävyyksiä Suomessa kohteena Lappi

Maakunnat tarjoavat varsin erilaisia nähtävyyksiä. Lappi tarjoaa matkailijalle upeita luontokohteita. Näköaloja voi ihailla muun muassa Kiilopäällä, joka sijaitsee Saariselällä. Myös Kilpisjärven Saana-tunturi tarjoaa mahtavat näköalat. Molempiin kohteisiin pääsee pienellä vaelluksella. Tankavaaran lähistöllä sijaitseva Pyhä-Nattanen tarjoilee matkailijoille aitoja tunturimaisemia. Sen huipulla on tooreja, eli graniittirapaumia, jotka ovat todella kookkaita.

Lapin upeisiin luontoelämyksiin kuuluvat myös muun muassa Inarijärvi, Kevon kanjoni, Tenojoen laakso ja Taatsin seita. Kevon kanjoni on Suomen suurin kanjoni. Sillä on syvyyttä jopa 80 metriä ja pituuttakin löytyy 40 kilometriä.

Nähtävyyksiä Suomessa voi kuvailla monipuolisiksi. Jokaiselle löytyy varmasti nähtävää Suomessa. Maamme tarjoaa nähtävyyksiä ja koettavaa niin kulttuurista, urheilusta, luonnosta kuin historiastakin kiinnostuneille. Lisäksi nähtävyyksiä löytyy runsaasti ympäri maan, aina Hangosta Ivaloon saakka. Mikäli haluaa kiertää kaikki parhaat nähtävyydet, kannattaakin varata aikaa runsaasti. Yhdessä päivässä niitä ei millään pysty kiertämään läpi.